Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Do výberového konania na post šéfa ÚRSO sa prihlásilo 14 záujemcov

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví ÚRSO. Foto: TASR/Martin Baumann

Výberová komisia, ktorá bude posudzovať kandidátov na šéfa ÚRSO, je šesťčlenná.

Bratislava 22. júna (TASR) – Do výberového konania na post predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) prišlo 14 prihlášok. Záujemcovia ich doručili s požadovanými dokladmi na Ministerstvo hospodárstva (MH) SR v zatvorenej obálke. Výberová komisia posúdi úplnosť dokladov a splnenie požadovaných kritérií.

Po odbornom pohovore s kandidátmi, ktorý sa uskutoční v utorok (23. 6.), zostaví výberová komisia ich poradie. Ako priblížil odbor komunikácie rezortu hospodárstva, v stredu (24. 6.) sa uskutoční nad rámec zákona verejná diskusia s týmito kandidátmi.

Návrh na menovanie nového predsedu ÚRSO predloží na rokovaní vlády vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) po predložení výsledkov výberového konania a na základe verejnej diskusie s kandidátmi. "Rezort zvolil takýto postup, pretože má záujem, aby bol celý proces výberu nového šéfa ÚRSO maximálne transparentný a objektívny. Šéf rezortu hospodárstva je presvedčený, že na základe takéhoto postupu sa podarí vybrať šéfa ÚRSO, ktorý bude robiť skutočne nezávislú cenovú reguláciu v prospech občanov," skonštatoval odbor komunikácie MH SR.

Výberová komisia, ktorá bude posudzovať kandidátov na šéfa ÚRSO, je šesťčlenná. Pozostáva z troch zástupcov MH SR, jedného člena nominoval parlamentný hospodársky výbor a po jednom zástupcovi zamestnávatelia a zamestnanci. Verejná diskusia s kandidátmi sa uskutoční na pôde parlamentu a zastreší ju Komisia pre energetiku pri Výbore Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti.