Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

MH Teplárenský holding je pripravený poskytnúť prácu Ukrajincom

Na snímke ukrajinskí občania prichádzajú na hraničný priechod s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom 28. marca 2020. V dôsledku šírenia nového koronavírusu sa ukrajinská štátna hranica uzavrela, a to aj pre Ukrajincov, ktorí sa do 27. marca nevrátili do vlasti. V sobotu ráno ešte mohli poslední Ukrajinci prejsť pešo štátnu hranicu. Foto: TASR - Roman Hanc

MH Teplárenský holding prepája šesť štátnych teplární pod jednotné riadenie pre oblasť financií, ľudských zdrojov, obchodu, nákupu a výrobnotechnických činností.

Bratislava 10. marca (TASR) – Spoločnosť MH Teplárenský holding (MHTH) je pripravená poskytnúť prácu aj utečencom, ktorí pred vojnou utekajú z Ukrajiny. V stanovisku pre TASR to uviedla manažérka marketingu spoločnosti Andrea Devánová s tým, že teplárenstvo je prevažne doménou mužov, aj keď ženy tvoria necelých 17 percent zo všetkých zamestnancov.

Pripomenula, že pozície, ktoré potrebuje spoločnosť obsadiť, sú typu zvárač, kurič, elektrikár či mechanik meraní a regulácie. „Čo, samozrejme, nevylučuje, že by ich mohli vykonávať aj ženy, ktoré tvoria väčšinu z prichádzajúcich spoza hraníc. V súčasnosti tvoria ženy pätinu našich zamestnancov vo výrobe,“ spomenula Devánová.

Ako dodala, z hľadiska ľudských zdrojov sa otázkami začlenenia utekajúcich ľudí z Ukrajiny do práce zaoberajú. Potrebujú totiž riešiť nielen nedostatok niektorých profesií na trhu práce, ale aj generačnú výmenu. „Čo sa týka nášho sociálneho programu a výhod, sme pripravení ponúknuť ich v rovnakom rozsahu, ako sú dostupné pre našich aktuálnych zamestnancov. Sociálny program pravidelne aktualizujeme a dopĺňame,“ podotkla manažérka marketingu.

Alexandra Ulrichová z marketingu MH Teplárenský holding začiatkom marca potvrdila, že spoločnosť nemá žiadneho zamestnanca z Ukrajiny. „Niekoľko z nich má však manželky Ukrajinky. S týmito zamestnancami sme v kontakte, poskytli sme im pomoc,“ poznamenala s tým, že pre ľudí zasiahnutých konfliktom na Ukrajine vyčlenila spoločnosť 10.000 eur a napríklad aj respirátory, jednorazové rukavice či nafukovacie postele. „Poskytli sme aj ubytovacie kapacity, ktoré má vo vlastníctve MHTH,“ ukončila Ulrichová.

MH Teplárenský holding prepája šesť štátnych teplární pod jednotné riadenie pre oblasť financií, ľudských zdrojov, obchodu, nákupu a výrobnotechnických činností.