Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Ekonomika

MH Teplárenský holding rekonštruuje horúcovodné potrubia v Martine

Archívna snímka z rekonštrukcie vodovodného potrubia. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Aktuálne prebieha ďalšia etapa výmeny v celkovej dĺžke 1740 metrov v lokalitách Ľadoveň 1 a 2 a na Ulici Goliána v mestskej časti Podháj.

Martin 28. mája (TASR) - Spoločnosť MH Teplárenský holding (MHTH) už druhý rok využíva obdobie mimo vykurovacej sezóny na modernizáciu a rekonštrukciu horúcovodných potrubí v Martine. Aktuálne prebieha ďalšia etapa ich výmeny v celkovej dĺžke 1740 metrov v lokalitách Ľadoveň 1 a 2 a na Ulici Goliána v mestskej časti Podháj. TASR o tom informovala manažérka marketingu a komunikácie MHTH Andrea Devánová.

Horúcovodné rozvody v Martine majú celkovú dĺžku viac ako 68 kilometrov. "Stavebné práce sa budú realizovať postupne po etapách a v krátkych úsekoch, tak aby sa minimalizovalo obmedzenie chodu mesta. Našou snahou je, aby boli dodávky tepla a teplej vody obmedzované minimálne," podotkla Devánová.

Riaditeľ martinského závodu MHTH Erik Štefák ubezpečil, že sú pripravení urobiť maximum pre to, aby všetky práce vykonali bez komplikácií. "Mrzí nás, že si stavebné práce vyžiadali na niektorých miestach aj obmedzenie cestnej dopravy či chodcov na chodníkoch. Cieľom rekonštrukcie distribučnej siete je však zvýšenie tepelného komfortu obyvateľov mesta znížením počtu porúch, zníženie tepelných strát a v konečnom dôsledku aj emisií," poznamenal Štefák.

Doplnil, že v roku 2025 je plánovaná realizácia ďalšej etapy rekonštrukcie rozvodov v dĺžke 4230 metrov v lokalitách Ľadoveň 3, 4, 5 a prepoj Ľadoveň - Juh a Podháj - Ulica Timravy. Stavebné úpravy existujúcich rozvodov tepla budú vo veľkej miere hradené z finančných prostriedkov z Modernizačného fondu.