Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

MH teplárom: Úlohou dodávateľov tepla je vhodne sa zásobiť palivom

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo hospodárstva SR na ulici Mlynské nivy v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dôvodom má byť neregulovaný export biomasy, ktorá bude v zime chýbať slovenským teplárňam.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR vníma aktuálnu situáciu v súvislosti s nedostatkom palivového dreva a aktuálne prebiehajú rokovania medzi dotknutými rezortmi. V utorok to uviedlo v reakcii na minulotýždňovú výzvu Slovenského zväzu výrobcov tepla (SZVT) MH SR. Rezort teplárom pripomenul, že ich prvoradou úlohou je zabezpečiť palivo na nadchádzajúcu vykurovaciu sezónu.

"Primárne platí, že je úlohou každého dodávateľa vhodne sa zásobiť či už plynom, alebo biomasou, z ktorej následne vyrábajú teplo a teplú vodu pre spotrebiteľov," uviedol tlačový odbor MH.

SZVT v utorok (2.8.) upozornil na možné ohrozenie vykurovania v systémoch centrálneho zásobovania teplom. Dôvodom má byť neregulovaný export biomasy, ktorá bude v zime chýbať slovenským teplárňam. SZVT preto apeloval na prijatie opatrení na reguláciu trhu s drevom a biomasou.