Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

MH: Zálohy za energie dostanú ľudia naspäť najneskôr vo vyúčtovaní

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

ZDE upozornilo, že odberateľom energií s regulovanými cenami vrátane domácností hrozí, že si od budúceho roku výrazne priplatia, alebo nebudú mať garantované dodávky elektriny či plynu.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Zvýšené zálohové platby za energie dostanú ľudia naspäť najneskôr vo vyúčtovaní. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády minister hospodárstva Karel Hirman aj v reakci na vyjadrenia Združenia dodávateľov energií (ZDE).

"Keď sa urobia všetky opatrenia a keď Národná rada SR predsa len schváli rozpočet pre ľudí, tak ľudia zvýšené zálohy dostanú naspäť, najneskôr vo vyúčtovaní," povedal Hirman.

"Ja ako minister a vláda robíme a budeme robiť ešte kroky na to, aby sme vytvorili postupy pre dodávky energií tak, ako bolo avizované. Financie na podporu domácností ja ako minister nemám v rukách. V rukách financie majú poslanci Národnej rady SR v návrhu štátneho rozpočtu," dodal.

ZDE upozornilo, že odberateľom energií s regulovanými cenami vrátane domácností hrozí, že si od budúceho roku výrazne priplatia, alebo nebudú mať garantované dodávky elektriny či plynu. Podľa ZDE ani v polovici decembra nie je zrejmé, akým spôsobom sa pre týchto odberateľov majú zabezpečiť štátom zvýhodnené ceny.