Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

MH zrušilo výzvu na podporu modernizácie bioplynových staníc

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

V rámci novej výzvy budú podporené projekty zamerané na modernizáciu existujúcich bioplynových staníc s nezmenenou alokáciou pre tento typ projektov vo výške desiatich miliónov eur.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) zrušilo výzvu z Plánu obnovy a odolnosti SR na podporu modernizácie/transformácie existujúcich zariadení na výrobu elektriny z OZE - bioplynové stanice. Dôvodom je podľa rezortu aktualizácia Plánu obnovy a odolnosti SR, ktorá v súčasnosti neumožňuje poskytnutie finančných prostriedkov alokovaných pre projekty zamerané na transformáciu existujúcich bioplynových staníc na biometánové stanice.

"MH SR zároveň informuje žiadateľov, že v najbližších dňoch zverejní výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranú na podporu modernizácie existujúcich zariadení na výrobu elektriny z OZE - bioplynové stanice," uviedol rezort. V rámci novej výzvy budú podporené projekty zamerané na modernizáciu existujúcich bioplynových staníc (projekty typu A podľa pôvodnej výzvy) s nezmenenou alokáciou pre tento typ projektov vo výške desiatich miliónov eur.

Vyhlásenie výzvy, ktorá bude zahŕňať aj podporu projektov zameraných na transformáciu existujúcich bioplynových staníc na biometánové stanice (projekty typu B podľa pôvodnej výzvy), je podmienené schválením navrhovanej aktualizácie plánu obnovy zo strany Európskej komisie.