Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

MHD v Trenčíne bude od septembra zabezpečovať nový dopravca

Na snímke prezentácia nových autobusov pre mestskú hromadnú dopravu (MHD) v pondelok 15. augusta 2022 v centre Trenčína. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Všetky vozidlá budú nízkopodlažné, klimatizované a ekologickejšie. Jazdiť budú na stlačený zemný plyn.

Trenčín 15. augusta (TASR) - Mestskú hromadnú dopravu v Trenčíne bude od začiatku septembra zabezpečovať nový dopravca. Víťazom verejného obstarávania sa stalo konzorcium spoločností TD Transport a Transdev Morava. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Konzorcium sa stalo víťazom verejného obstarávania v konkurencii troch záujemcov vrátane doterajšieho prevádzkovateľa mestskej dopravy SAD Trenčín. TD Transport a Transdev Morava ponúkli cenu o 800.000 eur nižšiu, ako bola cenová ponuka SAD Trenčín. Spoločnosť Autobusy Karlovy Vary z verejného obstarávania vylúčili pre nesplnenie podmienok súťaže.

Ako informoval konateľ spoločnosti TD Transport Miroslav Čurgali, MHD v Trenčíne bude zabezpečovať 43 autobusov - 38 štandardných 12-metrových a päť vozidiel bude 18-metrových kĺbových. Konzorcium ich kúpilo z vlastných financií za 12 miliónov eur.



"Väčšina vodičov prešla od bývalého dopravcu do našej spoločnosti s tým, že aktuálne robíme aj nábor nových vodičov. Postupne navážame vozidlá tak, aby sme ich mali 1. septembra k dispozícii. Parkovanie budeme mať na Ulici Ľ. Stárka, zabezpečujeme tankovanie a servis vozidiel,"
skonštatoval Čurgali.

Všetky vozidlá budú nízkopodlažné, klimatizované a ekologickejšie. Jazdiť budú na stlačený zemný plyn. Autobusy vo farbách mesta Trenčín v kombinácii červenej a bielej budú vybavené wifi, tlačidlom pre otváranie dverí a aj vnútornými informačnými tabuľami, ktoré budú obsahovať informáciu o zastávkach so zvukovými signálmi a hláseniami.