Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Miera nezamestnanosti v Rakúsku v júni vzrástla na 5,7 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

V medzimesačnom porovnaní sa situácia čiastočne zlepšila, keďže na konci mája miera nezamestnanosti predstavovala 5,9 %.

Viedeň 3. júla (TASR) - Nezamestnanosť v Rakúsku sa v júni v medziročnom porovnaní zvýšila. Ku koncu júna úrady práce evidovali 307.732 ľudí bez zamestnania alebo na rekvalifikačných kurzoch. Miera nezamestnanosti sa zvýšila na 5,7 % z úrovne 5,5 %, kde sa nachádzala v júni 2022, oznámilo v pondelok rakúske ministerstvo práce. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

V medzimesačnom porovnaní sa situácia čiastočne zlepšila, keďže na konci mája miera nezamestnanosti predstavovala 5,9 %. Počet nezamestnaných a účastníkov rekvalifikačných kurzov sa medziročne zvýšil o 9330 osôb, čo zodpovedá nárastu o 3,1 %. Z toho počet nezamestnaných vzrástol o 4,5 %, zatiaľ čo počet účastníkov školení o 1,5 % klesol.

Nezamestnanosť je v súčasnosti stále na nižšej úrovni ako v roku 2019, teda pred začiatkom pandémie koronavírusu a s ňou súvisiacimi dosahmi na ekonomiku, uviedol minister práce Martin Kocher.