Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Milánske letisko investuje 90 miliónov eur do nákladnej prepravy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kým objem osobnej dopravy od vlaňajšieho februára zaznamenal prudký prepad, preprava tovarov v Miláne narástla.

Rím 4. apríla (TASR) - Milánske letisko Malpensa chce navzdory pandémii a ťažkej ekonomickej situácii v Taliansku expandovať. Ako sa na ekonomický denník Sole 24 Ore odvoláva agentúra APA, letisko plánuje investovať 90 miliónov eur do infraštruktúry v oblasti nákladnej prepravy.

Kým objem osobnej dopravy od vlaňajšieho februára zaznamenal prudký prepad, preprava tovarov v Miláne narástla. Len v prvých dvoch mesiacoch tohto roka tu vybavili 130.000 ton nákladu, čo medziročne predstavuje vzostup o 32 %. V marci tu bolo otvorené centrum logistickej spoločnosti DHL Express Italy, ktoré si vyžiadalo investície vo výške 110 miliónov eur. V posledných dňoch sa spustila aj nákladná linka spoločnosti UPS na trase Neapol-Miláno-Kolín.

Milánske letisko chce vybudovať nové skladovacie haly pre rôzne druhy tovaru, sprostredkovateľov nákladnej prepravy a kuriérov pre online objednávky. Týmto spôsobom chce Malpensa upevniť svoje postavenie najvýznamnejšieho nákladného letiska v Taliansku a objem vybavených nákladov zdvojnásobiť na dva milióny ton ročne.

Malpensa je väčšie z dvoch medzinárodných letísk v Miláne a druhé najväčšie v Taliansku po rímskom letisku Fiumicino. Malpensa leží 46 kilometrov severozápadne od Milána.