Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Minister hospodárstva víta investičné aktivity slovenského Volkswagenu

Foto: TASR/Rudolf Bihary

Šéf rezortu hospodárstva si prezrel montážnu halu, kde sa ako v jedinej na svete vyrába päť značiek automobilov pod jednou strechou.

Bratislava 10. februára (TASR) - Minister hospodárstva SR Pavol Pavlis dnes navštívil bratislavský závod Volkswagen Slovakia (VW SK). Prezrel si montážnu halu a lisovňu závodu a s vedením spoločnosti diskutoval o rozvoji závodu a zlepšení podnikateľského prostredia v krajine.

"Volkswagen Slovakia dlhodobo rozvíja svoje aktivity na Slovensku. Koncom minulého roka sme otvorili štvrtý závod, nástrojáreň v Stupave. Plánujeme tiež výstavbu novej karosárne približne za 500 miliónov eur. Je však dôležité, aby sa zlepšovalo podnikateľské prostredie a znižovala sa administratívna záťaž podnikateľov," povedal predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold.

"Ministerstvo hospodárstva vníma mimoriadne pozitívne každú novú investíciu na Slovensku a ako minister zvlášť oceňujem, keď podnikateľské subjekty, ktoré sú etablované na našom trhu, postupne rozširujú svoju výrobu. Preto aj v tomto prípade citlivo prerokujeme vašu novú významnú investíciu s porozumením pre stanovené termíny a urobíme všetky ústretové kroky smerom k vašej spoločnosti, aby ste ju mohli čo najskôr realizovať. Chcem zdôrazniť, že máme eminentný záujem podporiť túto investíciu," uviedol Pavlis.

Šéf rezortu hospodárstva si prezrel montážnu halu, kde sa ako v jedinej na svete vyrába päť značiek automobilov pod jednou strechou. V lisovni absolvoval prehliadku lisu, ktorý sa používa na lisovanie nielen oceľových a hliníkových dielcov pre automobily viacerých značiek koncernu Volkswagen.

TASR informoval hovorca spoločnosti VW SK Vladimír Machalík.