Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo dopravy upravilo podmienky výzvy na obnovu budov

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Odborníci z ministerstva dopravy zmeny konzultovali aj s Národnou implementačnou a koordinačnou autoritou (NIKA) Úradu vlády SR.

Bratislava 19. októbra (TASR) – Prvá výzva z Plánu obnovy a odolnosti SR na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov má mierne pozmenené pravidlá. Doteraz podané žiadosti však nebudú zmenou nijako diskriminované. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR.

"Upravili sme spôsob, akým žiadatelia preukazujú splnenie niektorých podmienok, a tiež sme doplnili pravidlá zmeny žiadateľa počas hodnotenia. Na našom webe www.mindop.sk/budovy môžu už teraz nájsť záujemcovia novú verziu dokumentov," priblížila štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková.

Odborníci z ministerstva dopravy zmeny konzultovali aj s Národnou implementačnou a koordinačnou autoritou (NIKA) Úradu vlády SR. Úpravy nebudú pre doteraz podané žiadosti nijako diskriminačné. Podľa rezortu dopravy budú mať na ne pozitívny vplyv.

Bez zmien zostáva suma, ktorá je na aktuálne otvorenú prvú výzvu vyčlenená, teda 120 miliónov eur s DPH. Ministerstvo dodnes eviduje 18 podaných žiadostí v celkovej hodnote takmer 12 miliónov eur.

"Suma žiadostí v konaní, schválených žiadostí a výška potenciálne voľných prostriedkov sa dá sledovať aj na spomínanom webe, priebežne ju upravujeme. Peňazí je zatiaľ k dispozícii dosť, preto by som rada vyzvala všetkých oprávnených žiadateľov, aby neváhali a predložili nám svoje projekty," dodala Bruncková.