Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo práce odovzdalo ocenenia Sociálny čin roka 2021

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina), archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Tento rok minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) udelil 27 týchto ocenení.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR vo štvrtok odovzdalo ocenenia Sociálny čin roka 2021 tým, ktorí pomáhali v skvalitňovaní sociálnych služieb či pri výkone opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Tento rok minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) udelil 27 týchto ocenení. Na podujatí sa zúčastnil aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

Ocenenie Sociálny čin roka sa udeľuje od roku 2003. Je to morálne ocenenie, ktoré minister práce, sociálnych vecí a rodiny udeľuje v troch kategóriách, Ocenenie za Sociálny čin roka, Ocenenie zamestnancov oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradov práce a Ocenenie zamestnancov centier pre deti a rodiny.

Za Sociálny čin roka 2021 minister udelil 23 ocenení a ďalšie štyri špeciálne pre kolektívy oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a vedenie úradov práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré pôsobia v Humennom a Snine, Košiciach, Michalovciach a Trebišove. "Začiatkom tohto roka však boli kolegyne a kolegovia z východnej časti Slovenska postavení pred novú situáciu postarať sa o množstvo detí z Ukrajiny, ktoré prichádzali bez sprievodu zákonných zástupcov vo dne i v noci," uviedol minister práce.

Za sociálny čin sa podľa MPSVR považuje mimoriadne humánna a originálna aktivita pre ktorúkoľvek znevýhodnenú skupinu obyvateľstva. Ministerstvo prijímalo nominácie na ocenenie jednotlivcov či kolektívov zo strany verejnosti do šiesteho júna tohto roku. Zaslané nominácie vyhodnocovala odborná komisia, ktorá posudzovala najmä efektivitu, kreativitu a adresnosť činností, kvalitu poskytovaných služieb a mieru vplyvu na zlepšenie životnej situácie občanov.