Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo práce: Rezortná kvapka krvi aj tento rok pomáha ľudom

Na snímke zamestnanci ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR počas Rezortnej kvapky krvi, na ktorej zamestnanci rezortu môžu darovať dobrovoľne krv 12. júla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Okrem zamestnancov MPSVR darovali podľa nej krv aj zamestnanci Sociálnej poisťovne a Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Bratislava 12. júla (TASR) - Rezortná kvapka krvi aj tento rok pomáha ľudom. Uviedla to Monika Hnilicová, hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR.

Spresnila, že v utorok (12. 7.) premenilo ministerstvo práce jednu z ministerských zasadačiek na provizórne transfúziologické pracovisko. Okrem zamestnancov MPSVR darovali podľa nej krv aj zamestnanci Sociálnej poisťovne a Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Za 2,5 hodiny zdravotníci Národnej transfúznej služby (NTS) odobrali 37 darcom celkovo 16,65 litra krvi.



Upozornila, že každoročne NTS zaznamenáva počas letných mesiacov nižší počet darcov krvi na odberových pracoviskách, čo sa negatívne odráža na stave zásob krvných prípravkov. Preto aj tento rok zorganizovalo MPSVR Rezortnú kvapku krvi. Zamestnanci rezortu prispeli k doplneniu zásob krvi, čím pomáhajú zachraňovať životy pacientov v nemocničných zariadeniach na Slovensku.



Aj tento rok prevzal záštitu nad podujatím minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). "Mám úprimnú radosť z toho, že sa nám podarilo zorganizovať túto dôležitú akciu aj v roku 2022. Darovanie krvi je pre mňa silný dôkaz toho, že solidárnosť a spolupatričnosť sú v našej spoločnosti stále dôležité pojmy. Ďakujem každému zo zamestnancov, ktorí prišli podať pomocnú ruku," povedal Krajniak.

Hovorkyňa rezortu dodala, že krv bude distribuovaná po celom Slovensku. Ak to epidemiologická situácia dovolí, MPSVR SR si podľa nej Rezortnú kvapku krvi zopakuje o štyri mesiace.