Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

MIRRI: Služby systému zaručenej konverzie sú už dostupné a funkčné

Na archívnej snímke z 15. júna 2021 logo na budove, v ktorej sídli Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) na Štefánikovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

MIRRI o tom už informovalo poskytovateľov softvérov na zaručenú konverziu.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Služby informačného systému zaručenej konverzie sú opäť dostupné a funkčné. Informovalo o tom Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, v súvislosti s výpadkom elektronických služieb na Slovenskej pošte. MIRRI o tom už informovalo poskytovateľov softvérov na zaručenú konverziu.

"S prípadnými problémami sa poskytovatelia softvérov môžu obrátiť priamo na MIRRI SR. Služby Slovenskej pošty, teda služby tzv. integrovaných obslužných miest, budú dostupné po technických úkonoch na strane Slovenskej pošty, ktoré nie sú v kompetencii MIRRI SR," spresnil odbor komunikácie rezortu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie.

"Na základe informácií od Slovenskej pošty očakávame, že služby na poštách budú plne dostupné v piatok 30. decembra 2022 ráno," dodalo MIRRI.

Hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková v stredu (28. 12.) informovala, že pre výpadok informačného systému MIRRI sú od 27. decembra na poštách nedostupné všetky elektronické služby štátu, ako výpis z obchodného registra, výpis/odpis registra trestov, výpis z listu vlastníctva, kópia z katastrálnej mapy, zaručené konverzie, či osvedčovanie dokumentov. Podľa Dorčákovej problém nevznikol na strane pošty.