Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

MIRRI podporí 7 projektov, ktoré prispejú k boju s dezinformáciami

Na archívnej snímke ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V spolupráci s hodnotiteľmi sa podarilo vybrať kvalitné projekty, ktoré prispejú k zvyšovaniu povedomia o tejto problematike, uviedla ministerka rezortu Veronika Remišová.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR podporí sedem projektov, ktoré prispejú k boju s dezinformáciami. Vyhlásená výzva v hodnote 120.000 eur bola určená na zvyšovanie informačnej gramotnosti a digitálnych zručností. Ďalej na získavanie zručností potrebných na prácu s informáciami, ako sú napríklad kritické myslenie a schopnosť analyzovať zdroje informácií. Celkovo sa do výzvy zapojilo 49 projektov.

Podľa ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej (Za ľudí) sa v spolupráci s hodnotiteľmi podarilo vybrať kvalitné projekty, ktoré prispejú k zvyšovaniu povedomia o tejto problematike a pomôžu zraniteľným skupinám pri budovaní zručností a odolnosti voči dezinformáciám.

Medzi podporenými projektmi sú divadelná inscenácia a vzdelávacie workshopy pripravené Divadlom Jána Palárika v Trnave, rozvoj medziodborového edukačného webu postpravda.sk pod vedením Združenia Art Aktivista. Ďalej osvetové aktivity inšpirované modernými dejinami Slovenska a európskou pamäťou, ktoré bude organizovať združenie Príbehy 20. storočia, či tvorba príručky kritického myslenia vytvorená organizáciou Zmudri. Okrem toho aj pokračovanie animovaného edukačného projektu Ovce.sk, vzdelávacia kampaň zameraná na širokú verejnosť v réžii združenia Zafirah či projekt zameraný na vyvracanie hoaxov o židovskej komunite, ktorý pripravila židovská televízia Tachles TV.

Konečné výsledky výzvy sú zverejnené na webstránke www.challenge.gov.sk.