Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Takmer päť miliónov eur bude realokovaných pre nerozvinuté okresy

Ilustračné foto. Foto:

Zákon o rozpočtových pravidlách verejnej správy účel použitia výdavkov z minulých rokov môže zmeniť len vláda Slovenskej republiky.

Bratislava 20. júla (TASR) – Takmer päť miliónov eur bude realokovaných pre 12 najmenej rozvinutých okresovf. Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu vlády SR so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov z roku 2020 v kapitole Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktorý by v stredu mal schváliť vládny kabinet.

„Finančné prostriedky vo výške 4,9 milióna eur budú zabezpečené realokáciou výdavkov v rámci rozpočtu kapitoly MIRRI, a to z podprogramu 0ET06 z predchádzajúcich rokov z kategórie kapitálových výdavkov, zdroj 131K, na bežné výdavky v podprograme 0ET05 v sume 2 milióny eur a kapitálové výdavky v podprograme 0ET05 v sume 2,9 milióna eur," spresnilo MIRRI.

Finančné prostriedky budú podľa ministerstva investícií použité na financovanie projektov v oblasti podpory regionálneho rozvoja, a to výlučne pre príjemcov z dvanástich najmenej rozvinutých okresov, ktorým skončili akčné plány rozvoja k 31. decembru 2020.

Podľa zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy účel použitia výdavkov z minulých rokov môže zmeniť len vláda Slovenskej republiky.