Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Remišovej rezort zorganizuje informačný deň pre firmy

Na snímke Veronika Remišová (Za ľudí), foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Počas webinára sa firmy dozvedia viac informácií o dvoch priamo riadených programoch, ktoré sú pod správou MIRRI a sú zamerané na zavádzanie digitálnych technológií.

Bratislava 18. januára (TASR) - Ministerstvo pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu (MIRRI) SR chce pomôcť slovenským firmám a inštitúciám, ktoré na zavádzanie digitálnych technológií môžu získať eurofondy priamo z Európskej komisie (EK). Zorganizuje preto informačný deň k priamo riadeným programom, a to v stredu (26. 1.) online formou. Informovalo o tom tlačové oddelenie rezortu. Firmy sa môžu prihlásiť cez formulár zverejnený na webovej stránke MIRRI do pondelka (24. 1.).

"Pre slovenské inštitúcie a podniky sa otvára veľká inovačná šanca. EK vyhlásila prvé výzvy z dvoch priamo riadených programov, ktoré slovenským firmám a inštitúciám môžu výrazne pomôcť pri zavádzaní digitálnych technológií do praxe. V dvoch programoch Digitálna Európa a CEF Digital je k dispozícii počas siedmich rokov viac ako 9,5 miliardy eur pre celú EÚ," zhrnula šéfka MIRRI Veronika Remišová (Za ľudí). Nasadzovanie inovácií a využívanie pokročilých technológií sú pritom podľa nej zásadným predpokladom pre úspech slovenských firiem na globálnom trhu.

Seminár sa bude konať cez MS Teams budúcu stredu od 14. h do 16.30 h. Počas webinára sa firmy dozvedia viac informácií o spomínaných dvoch priamo riadených programoch, ktoré sú pod správou MIRRI a sú zamerané na zavádzanie digitálnych technológií. Predstavené budú tiež pracovné programy pre roky 2021 – 2023, jednotlivé možnosti zapojenia do výziev, možnosti financovania, spolufinancovania aj partnerstiev pri výzvach.

"Chcem vyzvať všetkých odvážnych inovátorov, aby nabrali sebavedomie a začali viac využívať možnosti na financovanie svojich projektov z priamo riadených európskych programov," vyhlásila Remišová s tým, že o podporu môžu žiadať podniky bez ohľadu na svoju veľkosť, napríklad v oblasti vysokovýkonných výpočtov, umelej inteligencie, či na budovanie sietí. Oba programy umožňujú kombináciu financovania aj s inými zdrojmi ako eurofondy a Plán obnovy a odolnosti.