Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Miss Národnej výstavy hospodárskych zvierat je dojnica z PD Prusy

Foto: TASR/AP

Podľa slov ministra Ľubomíra Jahnátka problém súčasného slovenského poľnohospodárstva nie je ani tak v rastlinnej, ako v živočíšnej výrobe.

Nitra 26. augusta (TASR) - Národná výstava hospodárskych zvierat má svoju Miss.

Tento titul získala dojnica holštajnského plemena, ktorú môžu záujemcovia obdivovať v Poľnohospodárskom družstve Prusy.

Titul Miss Fotogenic získal plemenný baran plemena zošľachtená valaška línie Tisovčan z Liptovských Revúc.

Minister pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja Ľubomír Jahnátek počas dnešného Agrokomplexu v Nitre odovzdal ocenenia chovateľom deviatich šampiónov Národnej výstavy hospodárskych zvierat a niekoľkým desiatkam ďalších úspešných chovateľov.

Titul najfotogenickejšieho zvieraťa na národnej výstave získal baran plemena zošľachtená valaška z Liptovských Revúc.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
"Je povinnosťou, aby sme ocenili dobrých chovateľov, pretože sú inšpiráciou pre ostatných. Najmä v súčasnej situácii, keď robíme všetko preto, aby sme nielen udržali, ale aj rozvíjali živočíšnu výrobu," konštatoval Jahnátek.

Podľa slov ministra problém súčasného slovenského poľnohospodárstva nie je ani tak v rastlinnej, ako v živočíšnej výrobe.

Tu bude player


"Pokiaľ budeme rozpracovávať novú Spoločnú poľnohspodársku politiku, garantujem vám, že zo strany ministerstva pôdohospodárstva budeme klásť dôraz predovšetkým na živočíšnu výrobu. Je dôležité, aby sme túto časť našej činnosti zachovali, preto je nevyhnutné mať kvalitné chovy, veľmi dobrú genetiku a reprodukciu, aby sme zabezpečili dostatok kvalitných produktov zo živočíšnej výroby," uviedol minister.

Galéria: Miss Národnej výstavy zvierat v Nitre





Ako ďalej povedal, ministerstvo do konca tohto roka predstaví novú strednodobú koncepciu rozvoja poľnohospodárstva. "Spolu s obchodnými reťazcami, ktoré dnes zabezpečujú predaj 80% potravín na Slovensku, treba dohodnúť také podmienky, ktoré sú nevyhnutné na realizáciu produktov slovenských produktov zo živočíšnej výroby. Ak to dohodneme, môže slovenské poľnohospodárstvo úspešne reštartovať tento nový proces."