Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

M.Krajniak už predložil na rokovanie vlády zvýšenie prídavku na dieťa

Na snímke minster práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Prídavok na dieťa by sa mal podľa návrhu nariadenia jednorazovo zvýšiť za máj 2022 o sumu 74,12 eura.

Bratislava 17. mája (TASR) – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) už predložil na stredajšie (18. 5.) rokovanie vlády návrh nariadenia, ktorým sa má jednorazovo zvýšiť prídavok na dieťa. Toto opatrenie má pomôcť pri prudkom náraste cien rodinám s nezaopatrenými deťmi, ktoré sú podľa rezortu práce priamo ohrozené zvýšenými výdavkami.

Prídavok na dieťa by sa mal podľa návrhu nariadenia jednorazovo zvýšiť za máj 2022 o sumu 74,12 eura. "Prídavok na dieťa sa tak za mesiac máj 2022 poskytne na všetky deti v celkovej sume 100 eur," konštatuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v dôvodovej správe.

Cieľom tohto opatrenia je podľa rezortu práce prispieť rodinám s deťmi na pokrytie zvýšených výdavkov na bývanie, energie, stravu a podobne. Je reakciou na zvýšenú mieru inflácie, ktorá bola spôsobená ekonomickými dôsledkami pandémie ochorenia COVID-19.

Jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa sa bude týkať 1,12 milióna nezaopatrených detí. Toto opatrenie bude mať podľa predloženého materiálu vplyv na výdavky verejnej správy vo výške približne 83 miliónov eur.