Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Mladí podnikatelia SR získali ocenenie Startupový akcelerátor roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Akcelerátor je postavený na viacerých pilieroch. Poskytuje systematické a kontinuálne vzdelávanie pre startupy počas celého programu, prepája ich na mentorov a lektorov z podnikateľského prostredia.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Ocenenie v regionálnej súťaži Central European Awards Startupový akcelerátor roka, získal slovenský startup Perry Talents. Súťaž sa organizuje v desiatich krajinách ktorý získal sa koná každoročne v 10 krajinách strednej a východnej Európy. Jej cieľom je poukázať na úspechy jednotlivých startupov a vytvoriť priestor pre networking medzi členmi startupového ekosystému na Slovensku, či medzi krajinami CEE regiónu. Víťazi národného kola postupujú do európskeho finále v Rumunsku.

Do súťaže sa nezapájajú iba startupy, ale aj investori, coworkingové centrá či inkubátory. Podľa slov country partnerov pre CESAwards Slovenska Patrika Rumana a Kristíny Fischerovej, tento ročník bol najúspešnejší od vzniku súťaže na Slovensku. Do súťaže sa zapojilo viac ako 147 projektov a lídrov, ktorý tvoria slovenský startupový ekosystém. Súťažiaci bojovali o výhru v 15 kategóriách, od všeobecných ako napríklad Startup of the Year (Startup roka), Best Founder (Najlepší zakladateľ), Best Female Role Model (Najlepší ženský vzor), až po špecifické – najlepší IoT startup, Blockchain startup či Fintech startup. Samostatné kategórie si organizátori prichystali aj pre coworkingové priestory, akceleračné programy a investorov.

"Veľmi si vážime toto ocenenie, aj preto, lebo patríme k nováčikom v startupovom ekosystéme. Náš akcelerátor je postavený na systematickej niekoľkomesačnej podpore pre startupy, čo pravdepodobne rozhodlo o našom víťazstve," hovorí spoluzakladateľ Perry Talents Juraj Gago.

Akcelerátor je postavený na viacerých pilieroch. Poskytuje systematické a kontinuálne vzdelávanie pre startupy počas celého programu, prepája ich na mentorov a lektorov z podnikateľského prostredia.

"Po úspešnom prvom ročníku sme spustili program druhého ročníka. Naše startupy sú zamerané hlavne na smart riešenia, industry 4.0, medicínsko-technologické zariadenia, virtuálnu realitu, rozšírenú realitu AR, umelú inteligenciu. Momentálne rozbiehame akceleračný program aj v Českej republike, ktorý chceme spustiť v januári budúceho roka," uviedol spoluzakladateľ Perry Talents Andrej Krúpa.

Startup postúpil do regionálneho finále, ktoré bude 21. novembra v Rumunsku.