Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Mobilný operátor 02 eviduje takmer 2,15 milióna zákazníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa informácii spoločnosti opäť rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorí z celkovej zákazníckej bázy tvorili už takmer 65 %.

Bratislava 28. januára (TASR) - Mobilný operátor O2 mal koncom minulého roka takmer 2,15 miliónov zákazníkov, čo je o šesť percent viac ako pred rokom. Výnosy operátora podľa jeho informácií medziročne vzrástli o takmer dve percentá na 295 miliónov eur. Jednou z najrastovejších zložiek sú dátové výnosy, ktoré sa medziročne zvýšili o takmer 27 %. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBITDA) medziročne stúpol o 16 % na 121 miliónov eur.

Podľa informácii spoločnosti opäť rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorí z celkovej zákazníckej bázy tvorili už takmer 65 %. Priemerná zákaznícka platba za poskytované služby v roku 2019 bola 10 eur mesačne.

O2 vlani vo februári ohlásilo vstup na trh elektronických registračných pokladníc. Okrem kompletného riešenia pokladne, POS terminálu a tlačiarne operátor poskytuje aj automatické pripojenie na dátovú sieť.  

Koncom decembra 2019 bola 4G LTE sieť spoločnosti dostupná pre 97,4 % ľudí na Slovensku, vlastná 2G sieť bola dostupná pre 99,7 % ľudí.