Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Módna značka Brunello Cucinelli zvýšila vlani tržby takmer o 30 %

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Spoločnosť zároveň potvrdila pôvodný odhad rastu tržieb na tento a budúci rok. V roku 2023 tak naďalej očakáva zvýšenie tržieb o 12 % a v roku 2024 o 10 %.

Miláno 10. januára (TASR) - Talianska módna značka Brunello Cucinelli zaznamenala v minulom roku rast tržieb takmer o 30 %, pričom prekonala odhady trhov aj trikrát vylepšovanú prognózu samotnej firmy. Výsledky spoločnosti podporil najmä americký trh, kde sa jej tržby zvýšili o viac než 40 %.

Spoločnosť známa luxusným oblečením z kašmíru uviedla, že za rok 2022 dosiahla tržby 919,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to predstavuje rast o 29,1 %, informovala agentúra Reuters. Firma pritom v priebehu roka trikrát zvyšovala odhad tržieb a naposledy v decembri, keď v prognóze uviedla očakávaný rast o 28 %.

Prekonala aj očakávania analytikov. Tí počítali s tržbami okolo 915 miliónov eur.

Najvýraznejšie sa tržby zvýšili na trhoch Amerík, a to o 40,5 %. Výrazný rast zaznamenala spoločnosť Brunello Cucinelli aj v Ázii, kde tržby vzrástli o 28,1 %. Prispela k tomu najmä Čína, na trhu ktorej zaznamenala firma rast tržieb o "dvojciferné hodnoty". A darilo sa jej aj v Európe. Na tomto trhu vzrástli tržby o 20 %.

Spoločnosť zároveň potvrdila pôvodný odhad rastu tržieb na tento a budúci rok. V roku 2023 tak naďalej očakáva zvýšenie tržieb o 12 % a v roku 2024 o 10 %.