Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Ekonomika

Módna značka Brunello Cucinelli zvýšila tržby v 2. kvartáli o štvrtinu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Tržby spoločnosti dosiahli v 2. štvrťroku 278,6 milióna eur.

Miláno 16. júla (TASR) - Talianska módna značka Brunello Cucinelli zlepšila tento týždeň odhad vývoja tohtoročných tržieb, už druhýkrát v tomto roku. K revízii tržieb smerom nahor prispeli výsledky za 2. kvartál, za ktorý spoločnosť zaznamenala rast tržieb o viac než štvrtinu, k čomu prispel zvýšený dopyt v Ázii a na trhu Amerík. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosť známa luxusnými odevmi z kašmíru očakáva tento rok rast tržieb o 17 % až 19 %. V predchádzajúcom odhade z marca počítala s rastom celoročných tržieb o 15 % a v prvom odhade o 12 %.

"Vďaka vysokému dopytu po ručne vyrábaných a exkluzívnych produktoch pokračujeme v pozitívnych vyhliadkach na globálnom trhu s luxusom," povedal Brunello Cucinelli, zakladateľ a šéf módnej firmy. Dodal, že na rok 2024 odhaduje spoločnosť rast tržieb o 10 %, čím potvrdil pôvodnú prognózu rastu.

Tržby spoločnosti dosiahli v 2. štvrťroku 278,6 milióna eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka vzrástli o 27,5 %, pričom zároveň prekonali očakávania trhov. Analytici počítali s rastom tržieb na 276 miliónov eur.