Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Most na ceste I/11 v Kysuckom Lieskovci opraví spoločnosť Strabag

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zostávajúce dve tretiny mostného objektu sa podľa neho zrekonštruujú približne od septembra do polovice novembra.

Kysucký Lieskovec 16. júna (TASR) – Stavebné práce na moste na ceste I/11 v Kysuckom Lieskovci sa začnú v utorok 21. júna a mali by trvať päť mesiacov. Slovenská správa ciest (SSC) už odovzdala stavenisko zhotoviteľovi, spoločnosti Strabag. Cena prác je 459.000 eur bez DPH. TASR o tom informoval Martin Guzi z komunikačného odboru SSC.

Doplnil, že ide o opravu hornej stavby mosta. "Nosníky sa spevnia spriahajúcou doskou, urobí sa nová izolácia, rímsy, zábradlia a položí sa nový asfaltový koberec. Výsledkom bude lepší technický stav mosta a vyššia bezpečnosť pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Pre plynulosť dopravy sa počas prvého dva a pol mesiaca zrekonštruuje jedna tretina mostného objektu, pričom doprava bude vedená v oboch smeroch v dvoch tretinách mosta za zníženej rýchlosti," uviedol Guzi.

Zostávajúce dve tretiny mostného objektu sa podľa neho zrekonštruujú približne od septembra do polovice novembra. "Doprava bude vedená v polovičnom profile po už opravenej časti, pričom ju budú usmerňovať semafory," dodal Guzi.