Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Minister Vlčan sa obklopil skúsenými odborníkmi

Na archívnej snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan. Foto: TASR - Roman Hanc

Ministrovi Samuelovi Vlčanovi bude pri plnení kľúčových úloh a výziev v agrorezorte nápomocný aj zbor poradcov pod vedením Milana Ovseníka.

Bratislava 23. júna (TASR) – Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽANO) posilňuje tím svojich najbližších spolupracovníkov. Vláda SR schválila návrh na vymenovanie novej generálnej tajomníčky služobného úradu agrorezortu, ktorou bude Zuzana Nouzovská. Ministrovi pri jeho práci bude oporou aj Zbor poradcov pod vedením Milana Ovseníka.

Ako ďalej informoval odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, Nouzovská vyštudovala Chemicko-technologickú fakultu Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave. V minulosti už pôsobila na agrorezorte, a to na viacerých riadiacich postoch. V rokoch 2012 až 2016 bola generálnou riaditeľkou sekcie potravinárstva a obchodu MPRV SR. Ako riaditeľka Výskumného ústavu potravinárskeho v období 2016 až 2018 pracovala na vedeckých projektoch v oblasti potravinárstva. Pred vymenovaním do funkcie generálnej tajomníčky služobného úradu zastávala od novembra 2017 post generálnej riaditeľky Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Ministrovi Samuelovi Vlčanovi bude podľa odboru komunikácie pri plnení kľúčových úloh a výziev v agrorezorte nápomocný aj zbor poradcov pod vedením Milana Ovseníka. Členmi zboru poradcov bude aj predsedníčka Agrárnej komory Slovenska Helena Patasiová, ekonóm a bývalý štátny tajomník Ministerstva financií SR Vladimír Tvaroška, Martin Kováč z Klimatického klubu Národný trust a podnikateľ v poľnohospodárstve Juraj Máčaj.