Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Rezort práce chce pokračovať v obnove kultúrneho dedičstva

Na snímke tabuľa s nápisom na budove, v ktorej sídli Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR na Špitálskej ulici v Bratislave Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hovorkyňa podotkla, že všetky európske peniaze z operačného programu Ľudské zdroje boli vyčerpané.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR má záujem pokračovať v podpore obnovy kultúrneho dedičstva zapojením nezamestnaných aj v tomto roku. V súčasnosti však rezort nedisponuje potrebnými finančnými prostriedkami. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu práce Eva Rovenská v reakcii na kritiku zo strany mimoparlamentného KDH.

Hovorkyňa podotkla, že všetky európske peniaze z operačného programu Ľudské zdroje boli vyčerpané. "Pokračovanie projektu závisí od spustenia nového programového obdobia na roky 2021 - 2027, ktoré je v kompetencii Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR," dodala Rovenská.

Mimoparlamentné KDH upozornilo, že ukončením projektu zapojenia nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva sa prerušil príjem stoviek ľudí v regiónoch, ktorí pracovali na pamiatkach. Kritizovalo, že ministerstvá kultúry ani práce, sociálnych vecí a rodiny, pod ktoré projekt spadal, nepripravili náhradný plán na podporu v nezamestnanosti.