Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

M&S po silných Vianociach zvýšil odhad zisku

Elektronická tabuľa, ktorá zobrazuje ceny akcií na burze cenných papierov. Foto: TASR/AP

Tržby skupiny na domácom trhu v Británii v 3. štvrťroku stúpli o 18,6 % na 3 miliardy GBP.

Londýn 13. januára (TASR) - Britský maloobchodný reťazec Marks & Spencer (M&S) vo štvrtok zvýšil svoj výhľad zisku za súčasný finančný rok 2021/2022 v reakcii na silný výkon počas vianočnej sezóny, najmä v sekcii potravín, kde prekonal odhady trhu.

M&S, najslávnejšia britská maloobchodná skupina, ktorá sa zotavuje z 10 rokov vytrvalého poklesu uviedla, že najnovšie očakáva zisk za celý rok do konca marca 2022 pred zdanením a upravenými položkami aspoň 500 miliónov libier (599,97 milióna eur). V predchádzajúcom odhade to bolo približne 500 miliónov GBP.

M&S, ktorý predáva odevy, lahôdky a bytové doplnky, vo štvrtok ďalej uviedol, že predaj potravín za 13 týždňov do konca decembra 2021 vzrástol o 12,4 % v porovnaní s rovnakým obdobím pred dvomi rokmi, teda pred pandémiou nového koronavírusu. M&S tak prekonal aj odhady ekonómov, ktorí mu predpovedali nárast predaja potravín počas kľúčovej vianočnej sezóny o 10 %.

Aj tzv. porovnateľné tržby z predaj odevov a bytových doplnkov sa v sledovanom období zvýšili o 3,2 %, čo prekvapilo analytikov, ktorí počítali s ich poklesom o 0,9 %.

Tržby skupiny na domácom trhu v Británii v 3. štvrťroku stúpli o 18,6 % na 3 miliardy GBP.

"Predaj počas vianočného obdobia bol silný, čo ukazuje na neustále zlepšovanie produktov a hodnoty," vyhlásil riaditeľ spoločnosti Steve Rowe.

(1 EUR = 0,83338 GBP)