Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Rezort spravodlivosti: Obsah listov nemožno zverejniť

Na snímke budova Ministerstva spravodlivosti SR a Centra právnej pomoci na Račianskej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predstavitelia PS v pondelok na tlačovej konferencii informovali o tom, že EK zaslala Slovensku dva listy, v ktorých varuje, že krajina môže prísť o peniaze z EÚ.

Bratislava 12. februára (TASR) - Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR požiadalo Európsku komisiu (EK) o stanovisko k zverejneniu obsahu dvoch listov. EK však upozornila, že v procese prebiehajúcich rokovaní nie je možné ich obsah zverejniť, o čom hovorkyňa rezortu Lucia Hurajtová informovala v pondelok v reakcii na tlačovú konferenciu hnutia Progresívne Slovensko (PS).

"MS SR vyzýva predstaviteľov politickej strany Progresívne Slovensko, aby nešírili vo verejnom priestore neoverené informácie, ku ktorým vzhľadom na ich neverejný charakter, nemôžu mať prístup," uviedla Hurajtová.

Dodala, že so zástupcami EK rezort komunikuje od decembra minulého roka. Reakciou na pripomienky zo strany EK vo vzťahu k prijímaniu nových trestných kódexov, mali byť podľa ministerstva pozmeňujúce návrhy k návrhu zákona, ktoré sa prejavili v schválenom znení.

Predstavitelia PS v pondelok na tlačovej konferencii informovali o tom, že EK zaslala Slovensku dva listy, v ktorých varuje, že krajina môže prísť o peniaze z EÚ. Schvaľovanie novely Trestného zákona malo byť totiž v rozpore s európskym právom.