Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

M.Šuster je od pondelka novým členom Rady pre rozpočtovej zodpovednosť

Na snímke predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) Ján Tóth počas tlačovej konferencie Rady pre rozpočtovú zodpovednosť k rozpočtu verejnej správy 2021 - 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Do funkcie ho navrhol guvernér NBS Peter Kažimír, ktorý na základe ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti nominuje jedného z troch členov RRZ.

Bratislava 4. júla (TASR) - Novým členom Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) je od pondelka ekonóm Martin Šuster. Na pozícii vystriedal Anettu Čaplánovú.

Kancelária RRZ priblížila, že Šuster bol dlhoročným riaditeľom odboru výskumu Národnej banky Slovenska (NBS). Pred nástupom do RRZ pôsobil v tíme plánu obnovy ako ekonomický analytik na odbore vzdelávania, inovácií a verejných financií.

Do funkcie ho navrhol guvernér NBS Peter Kažimír, ktorý na základe ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti nominuje jedného z troch členov RRZ. Nomináciu následne schválila Národná rada (NR) SR.

Ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti zakotvuje, že členmi RRZ sú predseda a dvaja ďalší členovia rady. Zloženie RRZ tak od 4. júla tvorí jej predseda Ján Tóth, členmi rady sú Juraj Kotian a Martin Šuster.