Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Munich Re sa do blízkej budúcnosti pozerá optimisticky

Zemetrasenie poškodilo sedem objektov v pôsobnosti Slovenskej pošty, najzávažnejšie budovu Pošty Holčíkovce (na snímke), kde je nevyhnutné posúdiť statiku. Foto: TASR František Iván

Munich Re už vlani na jeseň zvýšila odhad zisku za celý rok 2023 na 4,5 miliardy eur z pôvodne plánovaných štyroch miliárd eur.

Mníchov 17. januára (TASR) - Najväčšia svetová zaisťovňa Munich Re očakáva, že napriek krízam a vojnám sa jej bude v blízkej budúcnosti dariť. Výhľad na roky 2024 a 2025 je "celkovo dosť jasný", uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Joachim Wenning. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Munich Re už vlani na jeseň zvýšila odhad zisku za celý rok 2023 na 4,5 miliardy eur z pôvodne plánovaných štyroch miliárd eur. V roku 2024 očakáva ďalší nárast na približne 5 miliárd eur. Výsledky za rok 2023, ktorý označil Wenning za veľmi dobrý, má spoločnosť zverejniť vo februári.

Munich Re vlani profitovala z prudkého nárastu cien v oblasti zaistenia majetku a úrazového zaistenia. Na jej hospodárenie pozitívne vplývala aj poisťovňa Ergo, pričom táto dcérska spoločnosť vytvorila podstatne vyšší zisk ako pred piatimi rokmi, uviedol Wenning. Munich Re pritom v poslednom období neznížila rozsah zaistného krytia, ale naopak, rozšírila ho, poznamenal šéf spoločnosti.