Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rezort vnútra:Návrh rozpočtu zabezpečí základné úlohy polície i úradov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa návrhu rozpočtu by mali celkové výdavky ministerstva dosiahnuť 2,46 miliardy eur.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Navrhovaný rozpočet Ministerstva vnútra (MV) SR postačí na zabezpečenie plnenia základných úloh Policajného zboru, záchranných zložiek a okresných úradov v roku 2019. Pre TASR to uviedol tlačový odbor MV SR v reakcii na návrh štátneho rozpočtu na rok 2019 s tým, že ide o nevyhnutný objem financií.

"V dôsledku rozsiahlej agendy MV SR a obmedzených zdrojov bude nutné pristúpiť k efektívnejšej alokácii pridelených rozpočtových prostriedkov a prioritizácii našich požiadaviek," uviedol rezort vnútra s tým, že niektoré plánované rozvojové projekty bude nutné rozložiť na dlhšie časové obdobie, respektíve posunúť termín realizácie.

"Považujeme za potrebné doplniť, že 48 percent z celkového objemu finančných prostriedkov uvedených v návrhu rozpočtu na rok 2019 je vyčlenených na program Regionálne školstvo, pričom MV SR je iba správcom tejto časti rozpočtu, a preto sa vyjadrenie týka iba zostávajúcich približne 52 percent rozpočtu," doplnil tlačový odbor MV. Zároveň tiež vysvetľuje, že požiadavky MV, ako aj iných ministerstiev bývajú spravidla vyššie, ako sú dané ekonomické možnosti, keďže finančné prostriedky sú limitované.

Podľa návrhu rozpočtu by mali celkové výdavky ministerstva dosiahnuť 2,46 miliardy eur.