Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Rezort zdravotníctva sa zaviazal šetriť financie

Na archívnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo zdravotníctva SR na Limbovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Viacerí ministri ešte v júni potvrdili, že jednotlivé ministerstvá čaká šetrenie. Za úlohu dostali znížiť svoje náklady o desať percent.

Bratislava 11. augusta (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva SR rešpektuje úsporné opatrenia, ktoré všetkým rezortom určilo Ministerstvo financií. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová, tak ako ostatné rezorty, aj ministerstvo zdravotníctva analyzuje optimalizáciu organizačnej štruktúry.

Podľa slov hovorkyne to MZ SR robí tak, aby nebolo ohrozené plnenie úloh vyplývajúce z programového vyhlásenia vlády SR pre rezort zdravotníctva. Doplnila, že v návrhu východísk rozpočtu verejnej správy na roky 2021 až 2023 zadefinovalo zníženie nákladov o desať percent v kategórii osobných výdavkov.

Viacerí ministri ešte v júni potvrdili, že jednotlivé ministerstvá čaká šetrenie. Za úlohu dostali znížiť svoje náklady o desať percent. Minister financií Eduard Heger (OĽANO) vtedy priblížil, že úspory by mali byť rádovo v stovkách miliónov eur.