Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

I. Korčok rokoval na Tatra Summite o spolupráci SR s organizáciou OECD

Na archívnej snímke minister Ivan Korčok. Foto: TASR - Jakub Kotian

Rokovaním nadviazali na ich úvodné stretnutie z 10. júna 2021 v Paríži.

Bratislava/Štrbské Pleso 8. októbra (TASR) - Šéf slovenského rezortu zahraničia Ivan Korčok (nominant SaS) rokoval na Tatra Summite s generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathiasom Cormannom. Témou bola spolupráca SR s touto organizáciou, ale aj diskusia o aktuálnych globálnych témach. TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Spolupráca v kontexte postpandemickej obnovy ekonomík, digitálna a zelená transformácia, reforma globálneho zdaňovania sú predmetom nášho spoločného záujmu a vidíme v nich priestor pre plodnú spoluprácu v záujme hľadania inkluzívnych a ekologicky udržateľných riešení," uviedol Korčok. Rokovaním nadviazali na ich úvodné stretnutie z 10. júna 2021 v Paríži.

Korčok ocenil spoluprácu s OECD aj pri realizácii projektu zameraného na využitie novej metódy strategického výhľadu pri definovaní strednodobých priorít zahraničnej a európskej politiky SR. "Partneri tiež prediskutovali perspektívu rozširovania organizácie a prípravu najbližšieho Ekonomického prehľadu SR, ktorý by mal byť venovaný otázkam starnutia obyvateľstva a s ním spojeným sociálno-ekonomickým výzvam," podotkli z ministerstva.