Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na Amazone si najviac cením priamosť a otvorenosť

Na Amazone si najviac cením priamosť a otvorenosť Foto: AMAZON

Barbora Štrbová patrí medzi tých ľudí, ktorých pracovné smerovanie upravila pandémia. Vonkoncom to však neľutuje, so svojou až nákazlivo pozitívnou povahou vidí vo všetkom skôr príležitosť a možnosť osobného rozvoja.

Sereď 28. júna (OTS) - Baví ju práca s ľuďmi, a preto prechod z oblasti gastronómie a hotelierstva na HR oddelenie v seredskom Amazone vníma ako logický krok.

Barbora po strednej škole odišla na tri roky do Francúzska spraviť si Higher national diploma v oblasti gastronómie a následne v nej aj pracovala – neskôr dokonca už na manažérskej pozícii. Jej plány, tak ako mnohým, však pozmenila pandémia a keďže je z Trnavy, rozhodla sa skúsiť prácu v Amazone. Keď v roku 2020 do logistického centra nastupovala, myslela si, že pôjde len o dočasné riešenie, no v Amazone je spokojná už tretí rok.

Foto: Amazon

Do práce aj z práce chodím s úsmevom
V Amazone začínala na vstupnej pozícii na oddelení zákazníckych vratiek, kde kontrolovala vrátený tovar od zákazníkov a posudzovala, či môže ísť ďalej do predaja. Následne sa po úspešnom pohovore presunula na HR oddelenie, kde začínala ako poradca pre zamestnancov a od februára tohto roku pôsobí ako dočasný HR Partner, kde poskytuju priamu podporu pre manažérov a pracuje na rôznych projektoch: „Máme tu síce malý tím, ale o to lepší kolektív a vzťahy sú kamarátske. Ale je pravda, že ja som nejako vždy do kolektívov zapadla,“ hodnotí Barbora. Vyhovuje jej hlavne úprimnosť a priamosť zamestnancov. „Oproti gastru a turizmu je to skutočne iné. Táto práca ma baví a rada pracujem s ľuďmi, preto je pre mňa HR zaujímavé. S nastavením spoločnosti som sa, dá sa povedať, plne stotožnila a som jeden z tých zamestnancov, čo do práce s úsmevom vchádza a rovnako usmiaty z nej aj vychádza,“ dodáva.

Foto: Amazon

Snažím sa prepájať a rozvíjať svoje schopnosti
Po zvyknutí si na pracovné procesy sa rozhodla ďalej pokračovať v štúdiu a zároveň sa nechcela úplne odkloniť od svojho dovtedajšieho smerovania. „Popri práci študujem, práve som dokončila prvý ročník v oblasti manažmentu v turizme a hotelierstve. Chcela som v tejto oblasti zostať a aspoň sa v nej vzdelávať, pretože škola je môj koníček,“ vyznáva sa Barbora. Nejde však len o to, že chce zostať pri niečom, čo ju baví, ide jej aj o vzájomné prepojenie týchto sfér. „Rozoberáme tam aj people manažment, takže niečo z toho viem aplikovať aj v Amazone.

Mám stále dosť voľného času
Práve toto je faktor, ktorý jej v predošlom zamestnaní chýbal. „Keďže som z Trnavy, v práci som za 10 minút. V porovnaní s gastrom ho mám pre mňa až veľmi veľa. Mám čas na priateľov, knihy, práca ma v tomto skutočne vôbec neobmedzuje,“ dodáva. V rámci psychohygieny pri práci s ľuďmi ale občas uprednostní aj samotu. „Keď je pekné počasie, sadnem do auta a idem sama do prírody. Rovnako tak rada pečiem a varím, a čo sa týka kníh, mám rada hororové poviedky, napríklad od Alfreda Hitchcocka,“ vyratúva svoje záľuby Barbora. V trávení voľného času využíva aj benefity Amazonu. „Mám malého synovca a preto mi vyhovuje multisport karta vďaka ktorej chodíme do trnavského aquaparku,“ dodáva.

Foto: Amazon

Držte mi v júni palce!
Barbora je človek, ktorý sa vám prvý deň v práci snaží urobiť krajším. Je totiž spoluzodpovednou osobou za nábor zamestnacov priamo do kmeňového stavu. Stará sa o to, aby bol prvý deň nových zamestnancov v Amazone úspešný, privíta ich, oboznamuje ich so zásadami vedenia spoločnosti Amazon, predstaví im vedenie spoločnosti ako i všetky ponúkané benefity a zároveň ich oboznámi so základnými pravidlami a internými smernicami. Taktiež dbá o to, aby boli zamestnanci správne a načas prihlásení do sociálnej a zdravotnej poisťovne. No a tento mesiac sa sama zúčastní interného pracovného pohovoru, kde sa pokúša o permanentnú pozíciu HR Partnera. Pozitívne vníma aj návrat k spoločným stretnutiam a teambuildingom. „Prvýkrát som sa napríklad zúčastnila All hands meetingu, čo je stretnutie všetkých zamestnancov s generálnym manažérom Amazonu a čaká nás aj manažérsky teambuilding, na čo sa veľmi teším,“ uzatvára Barbora.