Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Na bezplatné prevody bezcenných akcií máte čas len do konca roka

Na bezplatné prevody bezcenných akcií máte čas len do konca roka. Foto: Tablet.TV

Prevody robí spoločnosť Dlhopis prostredníctvom 185 pobočiek Slovenskej pošty.


Bratislava 27. novembra (TABLET.TV) - Od Nového roka už zaplatia vlastníci cenných papierov bez hodnoty za prevod desiatky eur a takisto aj poplatky za vedenie účtu. Centrálny depozitár cenných papierov ešte stále eviduje okolo 350 000 účtov majiteľov fyzických osôb. Ich počet postupne klesá. Záujem o prevody cenných papierov bez hodnoty sa v uplynulých dvoch mesiacoch zvýšil, ale ešte stále je počet účtov vysoký.

Prevody robí spoločnosť Dlhopis prostredníctvom 185 pobočiek Slovenskej pošty. Prevod je jednoduchý, stačí k nemu preukaz totožnosti. Fond národného majetku upozorňuje nato, že nie je dobré nechávať si prevod cenných papierov na koniec roka. Vtedy môže byť na pracoviskách veľký nápor. Ďalej z technických dôvodov budú vybrané pracoviská Slovenskej pošty, ktoré robia prevody, otvorené len do 29.decembra 2014.

Centrálny depozitár cenných papierov poslal začiatkom roka vyše 350 tisíc faktúr za vedenie účtu za rok 2013. Ku koncu októbra bolo zaplatených 66 percent faktúr.

Hodnotu svojich cenných papierov si môžu občania preveriť aj na bezplatnej informačnej linke spoločnosti Dlhopis 0800 124 784, ktorá je v prevádzke počas pracovných dní od 8mej do 16tej hodiny. Tu získajú aj všetky potrebné informácie o prevode cenných papierov.