Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Na čo sa zmenila „železná opona“?

Foto: NEF Hospodársky klub

Dvadsaťštyri hodín pred začiatkom jari sa konalo v bratislavskom restaurante Liviano XV. valné zhromaždenie združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub.

Bratislava 21. marca (OTS) - Bolo založené pred 26 rokmi. Jeho Medzinárodný mierový výbor po predvlaňajšom udelení „Mierovej ceny zo Slovenska 2015 J. F. Kennedymu in memoriam poctil za vlaňajšok legendárneho Charlesa de Gaulla. Túto poctu odniesol do Paríža plukovník Cudzineckej légie, člen Club de Meilleurs, prezident Klubu parašutistických bojovníkov, prezident združenia AME France, prezident strategickej spravodajskej spoločnosti EPEE autor knihy „Európa zomrela v Prištine“ Jacques Hogard. Dnes už je vystavená v priestoroch Nadácie gen. Charlesa de Gaulla. Za túto poctu jednému z najvzácnejších Francúzov poďakoval riaditeľ Nadácie kontra-admirál Jean Claud Barrere.

Na programe zhromaždenia bolo hodnotenie troch rokov činnosti združenia, ale aj slovenského sociálno-ekonomického vývoja, ako aj medzinárodných vzťahov vo svete a v EÚ. Medzi účastníkmi boli s príhovormi predseda Svetovej komorovej federácie a predseda SOPK Peter Mihók, ruský veľvyslanec Aleksej Fedotov a ďalší hostia. O slovo požiadal aj Jacques Hogard. Z centrály Európskej investičnej banky sa k účastníkom prihovoril jej podpredseda Vazil Hudák. O euromene hovoril riaditeľ EÚ SAV prof. J. Sipko. Uskutočnil sa aj slávnostný akt odovzdania výročných cien Zlatý biatec a boli vyhlásené výsledky tradičných internetových ankiet : World Politician, Best Bank, Najsympatickejšia osobnosť slovenskej politiky a spoločnosti.
Foto: Hospodársky klub

Podstatné z obsahu a fotodokumentáciu z XV. valného zhromaždenia nájdete na : http://www.hospodarskyklub.sk/?zhromazdenie121

Zdroj :
NEF Hospodársky klub, združenie
www.hospodarskyklub.sk


UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby, zverejňujeme ich v plnom znení, a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.