Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Na dosiahnutie očakávanej elektromobility treba splniť ešte veľa úloh

Ilustračná snímka. Foto: wikipedia.org

Počet elektrických áut v Nemecku je ešte stále zanedbateľný. V nasledujúcich rokoch sa však na trh dostane čoraz viac modelov elektroáut.

Berlín 28. mája (TASR) - Výrobcovia elektrickej energie v Nemecku vidia pre oblasť elektromobility ešte mnoho náročných úloh, ktoré treba splniť. Šéf odvetvového združenia výrobcov elektrickej energie BDEW Stefan Kapferer v utorok v Berlíne povedal, že vplyv elektromobility na výrobu energie nebude hlavným problémom. Oveľa viac bude záležať na lepšom riadení elektrickej rozvodnej siete a spotrebe, ako aj na budovaní štruktúry nabíjacích staníc, konkrétne rýchlonabíjacích.

Kapferer žiadal napríklad zmeny v nájomnom a bytovom práve.

Počet elektrických áut v Nemecku je ešte stále zanedbateľný. V nasledujúcich rokoch sa však na trh dostane čoraz viac modelov elektroáut. Podľa prognóz by malo v roku 2030 jazdiť po nemeckých cestách 7 až 10 miliónov e-áut. Tento počet vozidiel je potrebný na to, aby sa dosiahli ciele stanovené pre ochranu klímy. Prúd pre taký počet áut sa má dosiahnuť predovšetkým výrobou vo veterných a slnečných zariadeniach. Zvýšenie ich kapacity sa už teraz plánuje.