Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na juhu Nemecka začal horieť vlak, všetkých pasažierov evakuovali

Na snímke pohľad na plamene a dym z rýchlovlaku neďaleko nemeckého Montabauru 12. októbra 2018. Vlak okamžite zastavili a záchranné zložky evakuovali všetkých 510 cestujúcich. Foto: TASR/AP

K požiaru došlo v piatok v ranných hodinách vo vlaku blízko mesta Dierdorf. Vlak okamžite zastavili a záchranné zložky evakuovali všetkých 510 cestujúcich.

Berlín 12. októbra (TASR) - Požiar vypukol v piatok na jednom z rýchlovlakov ICE na trase medzi nemeckými mestami Frankfurt nad Mohanom a Kolín nad Rýnom, informovala agentúra AP.

K požiaru došlo v piatok v ranných hodinách vo vlaku blízko mesta Dierdorf. Vlak okamžite zastavili a záchranné zložky evakuovali všetkých 510 cestujúcich. K zraneniam nedošlo, incident si však vyžiadal meškania vo vlakovej doprave na tejto frekventovanej trase.

Požiar vypukol v piatok na jednom z rýchlovlakov ICE na trase medzi nemeckými mestami Frankfurt nad Mohanom a Kolín nad Rýnom.
Foto: TASR/AP


Nemecké železnice informovali, že úsek železníc medzi mestami Siegburg a Montabaur bol uzavretý, čo spôsobilo aj zrušenie niektorých vlakových spojov alebo meškanie. V dôsledku dymu bol uzavretý aj úsek diaľnice A3.

Príčina požiaru nebola bezprostredne známa a je predmetom vyšetrovania.