Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Na národnom projekte rekvalifikácií sa zúčastnilo 84 zamestnancov baní

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas júna a júla TSK podľa nej otvoril ďalšie dve skupiny bilancie kompetencií, ktoré navštevuje desať účastníkov projektu.

Prievidza 11. augusta (TASR) - Národný projekt Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra, ktorý je určený pre všetkých zamestnancov Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP), pokračuje aj tomto roku. Tútori poskytovali poradenstvo ďalším desiatkam záujemcom o rekvalifikáciu. Informoval o tom Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Úlohou projektu je poskytnúť zamestnancom baní pomoc a podporu pri zvyšovaní ich kvalifikácie, pri rozvoji ich osobných kompetencií a mäkkých zručností, a to s ohľadom na potreby regionálneho trhu práce. "K 30. júnu tohto roka bolo do projektu zapojených 241 účastníkov. V súčasnosti je v ňom aktívnych 39. Svoju účasť v ňom ukončilo 151 účastníkov, z toho 84 v tomto roku," povedala Andrea Fraňová z oddelenia regionálneho rozvoja Úradu TSK.

Počas júna a júla TSK podľa nej otvoril ďalšie dve skupiny bilancie kompetencií, ktoré navštevuje desať účastníkov projektu. Od začiatku roka kraj otvoril a ukončil osem takýchto skupín, ktoré úspešne absolvovalo 105 zamestnancov baní. Za celú dobu realizácie projektu bolo ukončených 19 skupín s 230 absolventmi bilancie kompetencií.

"Odborné kurzy absolvovalo 133 klientov. Najväčší záujem je o kurzy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, SBS a zváračské kurzy. Školenia na rozvoj mäkkých zručností doteraz absolvovalo 125 klientov, dominujú počítačové a jazykové," doplnila Fraňová.