Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Na R1 PR1BINA pri Pohraniciach pribudli dve nové odpočívadlá

Na snímke odpočívadlo Triblavina, na diaľnici D1 Bratislava - Trnava v smere z Bratislavy. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súčasťou odpočívadiel sú dve elektrické rýchlonabíjacie stanice s dvoma zásuvkami, ktoré sú prvými stanicami svojho druhu na koncesii R1 PR1BINA.

Nitra 17. mája (TASR) – Spoločnosť Granvia, koncesionár rýchlostnej cesty R1 PR1BINA, otvára dve nové odpočívadlá Pohranice v okrese Nitra na kilometri 53 na južnej a severnej strane. Odpočívadlá poskytnú vodičom komplexný servis. Ich otvorením sa celkový počet odpočívadiel s čerpacími stanicami na R1 PR1BINA, po ktorej denne prejde 18.600 vozidiel, zvýši na štyri, informovala Mia Bajáková, hovorkyňa spoločnosti Granvia.

Súčasťou odpočívadiel sú dve elektrické rýchlonabíjacie stanice s dvoma zásuvkami, ktoré sú prvými stanicami svojho druhu na koncesii R1 PR1BINA. Na odpočívadlách sa nachádza aj vonkajšie fitnes štúdio, samostatné detské ihrisko, výbehová plocha 155 štvorcových metrov pre domáce zvieratá. Okrem priľahlých čerpacích staníc disponuje odpočívadlo na oboch stranách 53 parkovacími miestami pre malé vozidlá, dvoma pre karavany, osem parkovacích miest je vyhradených pre autobusy a 50 pre kamióny.

R1 PR1BINA je prvý projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP) na Slovensku podpísaný s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Koncesionár a prevádzkovateľ, Granvia a Granvia Operation, dohliada na koncesiu, prevádzku a údržbu rýchlostnej cesty R1 PR1BINA v dĺžke 52 kilometrov. Prvý úsek Nitra - Tekovské Nemce bol otvorený v októbri 2011. Druhým úsekom je severný obchvat Banská Bystrica.