Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na schôdzu NRSR pribudol návrh na skrátené konanie o úprave rozpočtu

Na snímke zľava podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič, premiér SR Eduard Heger a minister vnútra SR Roman Mikulec (všetci OĽaNO) sa usmievajú počas 108. rokovania vlády SR v Bratislave v stredu 5. októbra 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Vládna novela zákona o štátnom rozpočte zvyšuje výdavky aj príjmy rozpočtu o približne 1,5 miliardy eur, pričom výška plánovaného deficitu sa nemení.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Národná rada (NR) SR sa bude na aktuálnej schôdzi opäť venovať návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie o novele štátneho rozpočtu na tento rok. Poslanci o tom rozhodli v stredu. Vláda znovu doručila návrh na tzv. zrýchlený režim po tom, ako podobný návrh parlament už raz na aktuálnej schôdzi odmietol.

Vládna novela zákona o štátnom rozpočte zvyšuje výdavky aj príjmy rozpočtu o približne 1,5 miliardy eur, pričom výška plánovaného deficitu sa nemení. I keď sa oproti pôvodne schválenému rozpočtu výrazne zvýšili daňové príjmy štátu, bez zmeny zákona ich nie je možné v tomto roku použiť.

Rezort financií upozornil aj na to, že parlament schválil návrh na skrátené legislatívne konanie pri novele zákona o 13. dôchodku, no na jeho vyplatenie je treba novelizovať aj zákon o štátnom rozpočte na rok 2022.