Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Na stanici v Trnave zasahovali hasiči, dôvodom bol dym z bŕzd rýchlika

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR HaZZ Bratislava

Vlak je už na ceste smerom do Košíc, avšak s meškaním okolo 70 minút.

Trnava 8. augusta (TASR) - Na železničnej stanici v Trnave zasahovali vo štvrtok popoludní hasiči. Dôvodom bol dym z bŕzd jedného vagóna rýchlika 609 Spišan. Niekto z cestujúcich privolal hasičov. Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáša Kováča išlo o zbytočný výjazd hasičov a prerušenie prepravy.

"Jeden z vagónov je po oprave, pri vchádzaní do stanice mu trochu dymilo pri brzdení z nových brzdových doštičiek. Je to bežný a neškodný jav, kým sa brzdy nezabehnú. Jeden z cestujúcich zavolal hasičov a tí prerušili dopravu, aby mohli skontrolovať vlak," uviedol pre TASR Kováč. Vlak je už na ceste smerom do Košíc, avšak s meškaním okolo 70 minút.

ZSSK žiada cestujúcich, aby pokiaľ nejde o evidentné ohrozenie majetku či zdravia, situácie vo vlakoch riešili prioritne s vlakovým personálom. "V opačnom prípade riskujú nesprávne posúdenie situácie a obmedzenie svojej prepravy i prepravy tisícok spolucestujúcich," podotkol Kováč.

Vo štvrtok musela byť pre horiaci rušeň prerušená vlaková doprava medzi stanicami Bratislava-Vajnory a Bratislava-Vinohrady. V dôsledku toho malo meškanie viacero vlakov. ZSSK argumentuje, že hoci to na sociálnych sieťach vyzerá možno inak, tento rok aj so štvrtkovým horiacim rušňom eviduje šesť zadymení či požiarov so zásahom hasičov pri vypravení 1500 vlakov denne.