Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Na staniciach, kde zrušili predaj, sa dá lístok kúpiť online a cez SMS

Ilustračná snímka. EASYFOTO TASR - Jozef Poliak Foto:

Lístky sa z dotknutých 66 staníc dajú zakúpiť online na stránke predaj.zssk.sk, prostredníctvom mobilnej aplikácie Ideme vlakom, ale aj cez SMS.

Bratislava 18. marca (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pristúpili v uplynulých dňoch k zrušeniu predaja cestovných dokladov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) zamestnancami železničných staníc. Opatrenie sa týka 66 staníc a má zamedziť ďalšiemu šíreniu ochorenia COVID-19. Lístky sa na týchto staniciach dajú zakúpiť online, prostredníctvom mobilnej aplikácie, SMS, ale aj u vlakvedúceho vo vlaku.

Ide o menšie stanice, v ktorých nevykonáva predaj cestovných lístkov ZSSK. Hovorca ZSSK Tomáš Kováč podotkol, že pokladnice na veľkých staniciach fungujú. Zároveň však žiada cestujúcich, aby uprednostnili platbu kartou a aby pri pokladniciach mali na tvári ochranné pomôcky.

Manažér komunikácie ŽSR Dávid Bozsaky priblížil, že lístky sa z dotknutých 66 staníc dajú zakúpiť online na stránke predaj.zssk.sk, prostredníctvom mobilnej aplikácie Ideme vlakom, ale aj cez SMS. Lístky si môžu cestujúci z týchto staníc zakúpiť bez prirážky aj u vlakvedúcich vo vlaku.