Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Na stavbe košického obchvatu realizujú systémové pilóty

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

S výstavbou nového 14-kilometrového úseku rýchlostnej cesty začali v marci, bude súčasťou juhovýchodného obchvatu krajského mesta a prepojí diaľnicu D1 s rýchlostnou cestou R4.

Košice 7. decembra (TASR) - Na stavbe košického obchvatu v súčasnosti pracujú aj na špeciálnom zakladaní mostných objektov, realizujú systémové pilóty. Ako TASR informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková, predchádzala tomu realizácia skúšobných pilót.

Na R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany, II. úsek, má byť celkovo 13 mostných objektov s celkovou dĺžkou viac ako 1,4 kilometra. "Máme navrhnuté špeciálne zakladanie mostných objektov na veľkopriemerových pilótach s priemermi 900 milimetrov a 1200 milimetrov. Budú mať rôzne dĺžky - od 10 až po 24 metrov," spresnila s tým, že po ich vybudovaní a overení všetkých potrebných skúšok začnú s realizáciou základov opôr, respektíve základov pod piliere.

S výstavbou nového 14-kilometrového úseku rýchlostnej cesty začali v marci, bude súčasťou juhovýchodného obchvatu krajského mesta a prepojí diaľnicu D1 s rýchlostnou cestou R4. Motoristom by mal slúžiť od roku 2025.