Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Na trase Bratislava - D.Streda vykonávajú údržbu železničného zvršku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Železnice Slovenskej republiky prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave.

Dunajská Streda 14. marca (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vykonávajú opravu a údržbu železničného zvršku v úsekoch Kvetoslavov – Nové Košariská a Nové Košariská – Podunajské Biskupice. V rámci týchto výluk sa v uvedených medzistaničných úsekoch realizujú práce spojené so strojným výrubom porastu zasahujúceho do prechodového prierezu a s odstraňovaním defektoskopických chýb. Práce realizujú zamestnanci ŽSR a na uvedenú akciu sú nasadené aj traťové koľajové stroje. TASR informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

"Keďže ide o jednokoľajné medzistaničné úseky, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca RegioJet," uviedla.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.