Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Na trati Bratislava - Komárno začne od 10. decembra jazdiť Leo Express

Český súkromný vlakový dopravca Leo Expres, ktorý prevádzkuje vlaky od švajčiarskeho výrobcu Stadler. Foto: TASR/AP

Hoci Leo Express začne na trati jazdiť až v decembri, lístky si možno u dopravcu kúpiť už teraz.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Železničný dopravca Leo Express začne jazdiť na trati Bratislava - Komárno 10. decembra. Dopravca plánuje denne vypraviť takmer 100 spojov. Železničný dopravca už spustil predaj časových traťových lístkov. Informoval o tom hovorca Leo Express Emil Sedlařík.

Na trati Bratislava - Dunajská Streda - Veľký Meder - Komárno bude nasadených 21 vlakových jednotiek. Každá má kapacitu takmer 240 miest, z toho 140 je na sedenie. Popri zahustení spojov sa tak navýšia aj kapacity v špičke medzi Dunajskou Stredou, Kvetoslavovom a Bratislavou, kde budú vlaky jazdiť v 20-minútových intervaloch.

"Teší nás, že na exponovanej trati Komárno - Dunajská Streda - Bratislava príde k navýšeniu kapacity aj celkového objemu vlakových spojov. Železničná doprava je ekologickejšia, a čím viac ľudí zvolí komfort na koľajniciach, tým väčšiu úľavu to znamená pre preťažené cestné komunikácie," uviedol minister dopravy Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD).

Železničný dopravca na trať medzi Bratislavou a Komárnom nasadí nízkopodlažné klimatizované vlaky. "Od 10. decembra nasadíme moderné, nízkopodlažné a klimatizované jednotky, ktoré okrem iného budú vybavené Wi-Fi, detským oddielom, toaletou pre vozíčkarov i prebaľovacím pultom pre deti," uviedol generálny riaditeľ Leo Express Peter Köhler.

Hoci Leo Express začne na trati jazdiť až v decembri, lístky si možno u dopravcu kúpiť už teraz. "Zachoval súčasnú cenu cestovného 5,25 eura na trase Bratislava - Komárno," uviedol Sedlařík. Dopravca ponúka časové lístky na sedem, 30 a 90 dní. "Pri príležitosti spustenia predaja ponúka aj celoročný lístok za 365 eur s názvom DunajPass. V jeho cene je prioritný výber miesta a aj možnosť využiť lounge v hlavnej stanici v Bratislave," dodal Sedlařík.