Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Na trh s elektromobilmi plánuje vstúpiť aj firma Sony

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa viacerých investorov by napríklad aj spoločnosť Apple mohla v najbližších rokoch prísť s vlastným elektrickým autom.

Tokio 5. januára (TASR) - Japonská spoločnosť Sony plánuje v jarných mesiacoch založiť firmu Sony Mobility, prostredníctvom ktorej by vstúpila na trh s elektrickými autami. Uviedol to krátko pred otvorením veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v USA prezident spoločnosti Keničiró Jošida.

Podľa Jošidu by Sony Mobility mohla urýchliť úsilie japonskej firmy "o vstup na komerčný trh s elektromobilmi". Ako dodal, auto od Sony by sa mohlo dostať na trh v nie príliš vzdialenej budúcnosti.

Trh s elektromobilmi patrí v posledných rokoch medzi najatraktívnejšie oblasti. Spôsobila to postupne sa meniaca klíma, ktorá vyvoláva obavy po celom svete a s tým aj tlak na ekologickejšie vozidlá. Automobilky tak výrazne zvyšujú investície do tejto oblasti, napríklad japonská Toyota v decembri oznámila, že do elektrifikácie svojich vozidiel investuje do roku 2030 zhruba 70 miliárd USD (62,06 miliardy eur).

O elektromobily rastie záujem aj zo strany firiem mimo automobilového sektora. Podľa viacerých investorov by napríklad spoločnosť Apple mohla v najbližších rokoch prísť s vlastným elektrickým autom.

(1 EUR = 1,1279 USD)