Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Na veľtrhoch Coneco a Racioenergia sa predstaví asi 200 vystavovateľov

Na snímke pohľad na výstavisko Incheba a bratislavské sídlisko Petržalka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Výstavy pokrývajú celé odvetia stavebníctva od realizácie stavieb, technológií, konštrukcií, stavebných materiálov a komponentov, technických zariadení budov až po vybavenie do interiéru.

Bratislava 22. marca (TASR) – Bratislavské výstavisko Incheba ponúka od stredy do soboty (25. 3.) novinky z oblasti stavebníctva, ale aj energetiky. Počas nasledujúcich štyroch dní sa na medzinárodnom veľtrhu stavebníctva Coneco a veľtrhu energetickej efektívnosti Racioenergia návštevníkom predstaví takmer 200 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Nemecka, Poľska, Rakúska a Talianska.

Výstavy pokrývajú celé odvetia stavebníctva od realizácie stavieb, technológií, konštrukcií, stavebných materiálov a komponentov, technických zariadení budov až po vybavenie do interiéru.

Vystavovatelia tiež predstavujú novinky na stavbu, rekonštrukciu aj záhradu, ktoré zohľadňujú aj požiadavky na úspornosť a udržateľnosť. V rámci sprievodného programu sú pripravené napríklad workshopy na tému zatepľovania, využitia recyklovaného textilu v stavebníctve či obnovy tradičných domov. Záujemcovia sa môžu dozvedieť, ako stavať bez odpadu a zbytočných emisií, ako žiť zodpovedne so zmenou klímy či aké sú svetové trendy v segmente stavebníctva.

Veľtrh budú sprevádzať výstavy a sekcie venované drevostavbám, nízkoenergetickým domom a takzvaným pasívnym domom. Pozornosť bude venovaná taktiež hybridným solárnym zostavám, klimatizáciám s efektívnym vykurovaním, možnostiam pre elektrické podlahové vykurovanie či riešeniam pre lokálne rekuperácie.

Partnerom veľtrhu je Štátny fond rozvoja bývania, ktorý vo svojej expozícii priblíži možnosti financovania bytov, zariadení sociálnych služieb a obnovy bytových domov. Odborníci predstavia podrobnosti pre obstaranie bytu či rodinného domu pre fyzické osoby, obnovu bytového domu, obstaranie nájomných bytov, zariadení sociálnych služieb a ubytovacích domov.