Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Na veľtrhu práce Kariéra Expo sa prezentuje vyše 60 vystavovateľov

Veľtrh pracovných príležitostí Kariéra EXPO, 10. októbra 2022 v Starej tržnici v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Veľtrh je určený nielen pre mladých absolventov, ale pre všetkých, ktorých zaujímajú trendy na pracovnom trhu.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Na veľtrhu pracovných príležitostí Kariéra Expo v Bratislave sa v utorok predstavuje vyše 60 vystavovateľov. Prezentujú stovky nových pracovných príležitostí a organizátori pre návštevníkov pripravili aj vystúpenia hosťujúcich spíkrov. Uchádzači si môžu taktiež vyskúšať modelový pracovný pohovor, otestovať svoje zručnosti v informačných technológiách a cudzích jazykoch či podstúpiť osobnostné testovanie.

Veľtrh je určený nielen pre mladých absolventov, ale pre všetkých, ktorých zaujímajú trendy na pracovnom trhu. Vstupenka je bezplatná, je potrebné sa však zaregistrovať.

Kandidáti na pracovné príležitosti sa na veľtrhu práce môžu poradiť, ako tvoriť životopis, ktorý ich odlíši od konkurencie. Návštevníci môžu tiež otestovať úroveň svojich jazykových zručností v angličtine, nemčine, španielčine a ruštine. Majú možnosť vyskúšať si aj modelový pohovor, rozhovor v anglickom jazyku a prezentáciu seba samého v cudzom jazyku.

V rámci programu organizátor predstavil témy z oblasti kariérneho poradenstva ako napríklad vzdelávanie, voľba zamestnania či sebarozvoj. Zaujímavosťou medzi vystavovateľmi tohto ročníka je prítomnosť Zboru väzenskej a justičnej stráže a ZOO Bratislava.

"V posledných mesiacoch sme zaznamenali až 37.000 voľných pracovných miest inzerovaných na našom portáli," uviedla manažérka komunikácie a public relations Kariéra.sk Katarína Tešla. Súčasná situácia na trhu práce je vyhovujúca pre ľudí, ktorí plánujú v dohľadnej dobe zmeniť zamestnávateľa. Potvrdzujú to rekordy v počte pracovných ponúk, ktoré padli v poslednom období a prekonali aj obdobie pred pandémiou.