Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Na Profesia days si môžete nájsť prácu u 170 vystavovateľov

Na snímke medzinárodného veľtrhu pracovných príležitostí Profesia days. Foto: TASR - Martin Baumann

Návštevníci tak majú možnosť stretnúť najviac zamestnávateľov na jednom mieste.

Bratislava 1. marca (TASR) - Vyše 170 vystavovateľov -zamestnávateľov, poradenských firiem i personálnych agentúr prišlo na tohtoročný v poradí už 8. ročník veľtrhu práce Profesia days, ktorý sa dnes začal v Incheba Expo Bratislava.

Návštevníci majú možnosť stretnúť najviac zamestnávateľov na jednom mieste. Počas dvoch dní podujatia odznejú viaceré prednášky ľudí, ktorí si vybudovali významné postavenie v rámci svojho odboru. Záujemcovia o prácu, prípadne štúdium sa môžu poradiť s odborníkmi, ako sa napríklad pripraviť na pracovný pohovor, alebo aké vzdelanie je pre nich vhodné.

Novinkou na veľtrhu je samostatná prednášková miestnosť v zóne Bez hraníc. Vystúpia v nej odborníci z neziskového sektora, ktorí sa budú venovať témam uplatnenia zdravotne znevýhodnených na trhu práce. V zóne čaká návštevníkov poradenstvo, diagnostika pracovného potenciálu aj rady, ako založiť franšízu či chránenú dielňu. Organizácie a hostia tiež odpovedia na otázky, ako získať kompenzačné pomôcky, preukaz ŤZP, príspevok na osobnú asistenciu alebo úpravu osobného auta.

Generálny partner podujatia Volkswagen Slovakia ponúka desiatky rôznych pracovných pozícií naprieč celou firmou, od výrobných pozícií ako pracovníci v karosárni a montáži, autoelektrikári či zvárači, až po nevýrobné pozície napríklad v oblasti informačných technológií, údržby, kvality či logistiky.

Hlavný partner Jaguar Land Rover Slovakia ponúka okrem voľných pracovných pozícií aj poradenstvo vo svojom stánku, kde majú uchádzači možnosť zistiť viac o obsadzovaných pozíciách, ako aj o požiadavkách na kandidátov. Záujemcovia o zamestnanie budú môcť priamo na mieste vyplniť žiadosť o zamestnanie v spoločnosti.

V popoludňajších hodinách organizátori podujatia - spoločnosť Profesia, očakávajú návštevu hlavy štátu Andreja Kisku.